Erhverv

Hvad er prisen for en LEI-kode?

lei-kode priser

Priserne for en LEI-kode varierer meget, fordi prisen afhænger af flere ting. For det første er priserne forskellige alt efter, om du vælger en dansk eller en udenlandsk udsteder af LEI-koder. For det andet er prisen afhængig af hvor lang en periode, din LEI-kode skal have gyldighed.

Vil du betale for 1 år ad gangen for din LEI-kode, er prisen langt højere, end hvis du betaler for eksempel for 5 års gyldighed med det samme. Prisen bliver altså relativt lavere pr. år, når du betaler for flere års gyldighed på én gang. Prisen kan her variere eksempelvis fra ca. 260 kr. pr. år til ca. 350 kr. pr. år.

Så der er penge at spare ved at betale for gyldighed over en længere periode. Sammenlagt vil du som regel kunne spare omkring 500 kr. ved at betale for en LEI-kode med 5 års gyldighed, i stedet for at nøjes med kun 1 års gyldighed. Men foruden den konkrete prisforskel er der også andre ting at tage i betragtning.

Vælg danske udstedere af LEI-koder

Driver du virksomhed i Danmark, kan der være god grund til at vælge en dansk udsteder af LEI-koder. Hos de danske udstedere får du nemlig support på dansk, både telefonisk og via e-mail. Samtidig er danske udstedere af LEI-koder inde i de danske finansielle forhold og kan vejlede dig kompetent.

Hvis der for eksempel sker ændringer i lovgrundlag og lignende med relation til LEI-koderne, vil du hos en en dansk udsteder af LEI-koder få besked om ændringerne og deres konsekvenser for danske virksomheder. Denne form for opdateret information om LEI-koderne kan være vigtig for dine økonomiske aktiviteter.

I alle tilfælde er det vigtigt at huske, at det kun er autoriserede udstedere af LEI-koder, der har mulighed for at udstede koderne. Autorisationen vil altid fremgå af den pågældende udsteders hjemmeside, via logoet ‘LEI Global Legal Entity Identifier Foundation’. Du kan finde oversigter over udstedere af LEI-koder online.

Når du søger online efter autoriserede udstedere af LEI-koder, bør du derfor først sikre dig, at du kigger på reelt autoriserede udstedere. Dernæst kan du sammenligne priser og services, mest fornuftigt mellem danske udstedere. Hvis altså du driver finansiel virksomhed i Danmark.

Udstedere af LEI-koder skal følge de samme regler, og derfor er der i princippet ikke forskel på det produkt, de leverer. Derfor kan det give god mening simpelthen at vælge den billigste udsteder. Men som nævnt vil du sikkert have fordel i at have en dansk udsteder, af flere grunde.

Prisforskellene mellem danske udstedere er ikke meget store, men der er dog variationer. Faktisk er danske udstedere i øvrigt blandt de billigste globalt set. Men du bør tjekke forskellene i service, og du bør overveje hvor lang gyldighedsperiode, du ønsker for din LEI-kode. Jo længere, jo billigere pr. år.

De fleste udstedere tilbyder fornyelse af gyldighedsperiode uden ekstra tillæg. Så hvis du allerede har betalt for en periode, vil perioden blive forlænget automatisk uden gebyr. Men selvfølgelig kan priserne ændre sig undervejs i perioden, du har betalt for. Dette afhænger af markedet for udstedelse af LEI-koder generelt, og der er ikke noget, der tyder på store ændringer i øjeblikket.